ONTWERPEN

Deze ontwerpen en metamorfoses geven een beeld hoe je met simpele verschuivingen en kleine toevoegingen een kinderopvang ruimte kunt aanpassen naar de pedagogische visie van de organisatie.

Enerzijds lijken het ‘trucjes’, anderzijds gaan deze aanpassingen alleen samen met ruimtelijk inzicht, gevoel voor materiaal en kleur. Maar ook het inleven en kennis hebben in de creatieve ontwikkeling van kinderen en pedagogisch medewerkers.

Neem contact met me op voor een persoonlijke uitleg, advies of om meer ontwerpen te zien of te laten maken!

lijn-blog27

simonesorber-tafel11

Hanglampen boven de eet tafel geven de tafel een plek.
Een huiselijke uitstraling.

Het presentatie bord op de achtergrond geeft rust.
Is één van de elementen die een ruimte ‘zelfsturend’ maakt.

lijn-blog28

8-bouwhoek-peuters

Bouwhoek met uitdagende elementen om met verschillende mogelijkheden te bouwen, op te ruimen, te inspireren, voor verbeeldingsspel en als verstop plek.

lijn-blog32

simonesorber-babyhoek

Babyhoek met een omhullende uitstraling.
Veroorzaakt door kleurvlak, mat die de hoek meer ruimte geeft, zachte ontdekkende elementen zoals schelpen-kroonluchter in de hoek (valt half achter het buideltje).
Het buideltje (hoes om het maxi cosi net) dat de ruimte tevens een verzorgde, warme, omhullende en een welkome uitstraling geeft.

lijn-blog29

simonesorber-box1

Simpele verschuiving om een hoekje te creëren.

lijn-blog35

buideltje, presentatie bord en lampen boven de eettafel

De hang maxi cosi heeft een zelf ontwikkelde hoes als ‘buideltje’ gekregen, een omhullende plek voor baby’s. Het presentatie bord en de hanglampen geven de eettafel een plek.

lounche-8hoek

Lounge en 8+hoek.
Knutseltafel met verschillende materialen in laatjes, overdekt terras met lounge banken, konijnen hok en in de tuin skate schans.

lijn-blog36

poppen/keukentje dreumes hoek

Een sta-werkplank voor dreumesen om, zoals papa en mama, aan te kunnen koken, de pop te verzorgen. Een verstop plek wanneer er een gordijntje of theedoek aan de plank hangt, tevens een mogelijke ‘poppenslaapkamer’.

Advertenties